En stemme i debatten om aktiv dødshjælp
Foredrag
Freja Polonius
Frejas personlige fortælling og humoristiske tilgang til alvorlige emner gør hendes foredrag til en unik oplevelse, der både udfordrer og berører. Hun ønsker at sætte fokus på de komplekse nuancer i debatten om aktiv dødshjælp og inspirere til dybere eftertanke.
Oplev Freja Polonius til et foredrag om hendes bog “Min ven vil dø”, som er et indspark i den komplekse debat om aktiv dødshjælp. Derudover stræber hun sig på at vise hvordan kriser kan blive til kapital, og I kan derfor også opleve hende til et foredrag om, hvordan I omdefinere jeres kriser til personlig vækst.
Min ven vil dø
– et indspark i den komplekse debat om aktiv dødshjælp
Skal vi hjælpe mennesker til at dø, og hvad sker der, hvis vi gør det?
Aktiv dødshjælp er for alvor kommet på den politiske dagsorden i Danmark - og for mange mennesker er Preben Nielsen - “Smeden” fra DR dokumentaren “På tirsdag skal jeg dø”, tidens mest åbenlyse eksempel på, at et menneske med et omfattende handicap bør have ret til aktiv dødshjælp.
Frejas personlige erfaring som ven og vidne til Prebens død belyser behovet for en nuanceret debat, for hvor afklarede og fri kan beslutningen om at ville dø være, når man som menneske står i det dybeste mørke? Og er vi i Danmark gode nok til at give livshjælp?
Dertil taler Freja også helt generelt ind i det pres, der kan opstå, når pårørende er meget udmattede i en traumatiseret situation.
Historien er et gribende livtag med den danske holdning til aktiv dødshjælp – og en nu tavs mands endegyldige bidrag til en debat, han insisterede på at deltage i.
Foredraget er en ekstraordinær fortælling om venskab, frihed og kærlighed, samt om retten til at nægte at tage sin skæbne på sig. Det åbner for en dyb diskussion om livets afslutning og de universelle spørgsmål, der berører os alle.
Oplev et foredrag, der på trods af det alvorlige emne, også er humoristisk og muntert, med garanti for både grin og gråd.
Din krise er din kapital
– omdefinér din krise til personlig vækst
Når vi rammes af en krise, oplever vi irritation og ubehag, måske føles det endda helt knusende. Det gør det, fordi kriser truer med at ændre status quo. Depression, vrede og følelsen af at være overvældet og offer for begivenhederne, er blot nogle af de følelser, som måske presser sig på. Vi føler, at livet er imod os, og vi kæmper imod.
Men hvad hvis vi gjorde noget andet? Hvad hvis vi omdefinerede krisen fra at være noget ubehageligt til at være vores største og vigtigste kapital? Krisen skærper vores sanser og vores villighed til at spørge os selv, om det liv, vi lever, virkelig er det, vi gerne vil leve. Krisen tilbyder – fordi den river tæppet væk under vores konformitet – et andet svar end det, vi er vant til at fortælle os selv.
Freja Polonius tager udgangspunkt i sine egne oplevelser fra et voldeligt ægteskab og flugten derfra, som for Freja både betød at gå under jorden med sine dengang små drenge, men også et løfte om at hjælpe andre kvinder gennem dans, hvilket blev starten på hendes danseskole.
Freja inspirerer til at tage ansvar for eget liv og skabe forandring efter en krise. Hun motiverer til refleksion over eget liv og hjælper til at finde mening og retning i livet efter en krise. Hun giver jer konkrete redskaber og praktiske strategier til at håndtere kriser, genopbygge jeres styrke og skabe et stærkt og sundt liv efter modgang.
Kontakt Freja Polonius
Hvis du har spørgsmål eller ønsker at booke et foredrag med Freja Polonius, kan du kontakte os ved at udfylde formularen på kontakt. Du får svar lynhurtigt!